суботу, 2 травня 2015 р.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПІДГОТОВКИ ДО ЗНО

Для того, щоб Ви могли впевнено впоратися з тестом у напруженій екзаменаційній обстановці, почніть готуватися до тестування заздалегідь. А як краще впоратися із цим завданням, Вам підкаже даний матеріал. Наведемо далі деякі найбільш прямі й універсальні рецепти із приводу підготовки до тестів і тактики їхнього виконання. Тренуйтеся! Перед офіційним тестуванням варто виконувати якнайбільше опублікованих тестів - просто заради тренування. Не можна навчитися добре вирішувати тести, не виконуючи їх самих, підмінюючи цю практику лише повторенням вивченого навчального матеріалу. Ці тренування не тільки приводять до знайомства з типовими конструкціями тестових завдань, але й дають вам досвід - самоспостереження й оптимальної саморегуляції під час тестування.
Поспішайте! Тренуйтеся час від часу із секундоміром у руках. Засікайте час виконання тестів, обмежуйте його. Без подібних обмежень неможливо змоделювати той стрес (напругу), що викликає будь-яке тестування. Випробовуйте! У тренуваннях застосовуйте правильну тактику, тобто додержуйтеся всіх рекомендацій, як правильно вирішувати окреме завдання або тест у цілому. Наприклад, не слід двічі перечитувати малозрозумілу інструкцію, а потрібно відразу ж познайомитися з варіантами відповідей. Тоді зміст відповідей прояснить вам, що ж саме є необхідним в інструкції до даного завдання.
Пропускайте! В тестах завжди є важкі, середні за важкістю та легкі завдання. Треба навчитися пропускати важкі або незрозумілі завдання.
Пам'ятайте: у тесті завжди найдуться такі, з якими ви обов'язково впораєтеся. Просто нерозумно не добрати балів тільки тому, що ви не добралися до "своїх" завдань, а застрягли на тих, навчальний матеріал яких вам не відомий. Звичайно, така тактика може принести успіх далеко не завжди. Якщо тест побудований за принципом "сходів" і починається з легких питань, то не варто пропускати всі перші завдання.
Виключайте! Багато завдань можна швидше вирішити, якщо не шукати відразу правильну відповідь, а послідовно виключати ті, які явно не підходять. Цей метод дозволяє концентрувати увагу на одній-двох ознаках, замість трьох-чотирьох, що, звичайно, значно легше.
Думайте тільки про поточне завдання! Коли ви бачите нове завдання, забувайте все, що було в попередньому. Завдання в тестах не зв'язані один з одним. Думайте тільки про те, що кожне нове завдання - це шанс набрати бали.
Читайте завдання до кінця! Поспіх не повинен приводити до того, що ви будете намагатися зрозуміти умови завдання за "першими словами" і добудовувати кінцівку у власній уяві. Це вірний спосіб зробити прикрі помилки в найлегших питаннях.
Використовуйте метод «Друге коло»! Пройдіть всі завдання двічі (за «першим» та за «другим» колом). Ви встигнете набрати максимум балів на легких («своїх») завданнях, а потім зможете подумати й добрати щось на важких питаннях, які пропустили у «першому» колі.
Не засмучуйтеся! Налаштуйтеся на успіх. Навіть якщо вам здається, що ви допустили занадто багато помилок і просто завалили тест, пам'ятайте, що дуже часто таке відчуття є помилковим: при порівнянні ваших результатів з іншими може з'ясуватися, що інші допустили ще більше помилок. У підсумку ви одержите якщо не найвищий тестовий бал, то цілком і цілком пристойний. Такий найпростіший список рецептів. Якщо ви використаєте їх, то ще під час тренувань побачите, як відчутно ростуть ваші результати.
  Бажаю успіху!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар